Решите проблем паркирања у Лесковцу

Градски одбор Српске радикалне странке у Лесковцу подсећа локалну власт да је проблем паркирања у нашем граду горући. Мишљења смо да је тзв. мирујући саобраћај рак-рана Лесковца и да се под хитно мора интервенисати, кад већ до сада није.

Свакодневна је појава да се Лесковчани дебело намуче како би паркирали возила близу својих радних места. Иста је ситуација и са станарима зграда и породичних кућа које немају своја дворишта. Нон-стоп све заузето!

У условима у којима не постоји стратегија решавања проблема паркирања, мере су углавном исхитрене, без сагледавања њихових ефеката на читав систем паркирања, па и шире. То за последицу, по правилу, има изостајање позитивних ефеката мера.

Свакодневно сведочимо саобраћајном колапсу у појединим деловима града, јер у немогућности да прописно паркирају своје возило, наши суграђани грабе сваки милиметар јавних површина како би се паркирали и обавили своје обавезе. Непрописно, али мука натера човека. Предузеће које се стара о паркиралиштима у Лесковцу је обележило паркинг-места и тамо где треба, али и тамо где једноставно није могуће да паркирање буде дозвољено,јер се праве огромне гужве у саобраћају.

Са друге стране, тамо где би паркинг требало да буде бесплатан, врши се наплата, а то не би смело да се ради. Говоримо о Дечјем диспанзеру, објекту у који нико од Лесковчана не одлази ради задовољства, већ услед болести детета. Доведеш дете које је прехлађено, болесно и не можеш да нађеш слободно паркинг-место сат времена, а и кад нађеш, неко дође да ти то наплати. Из напред наведеног разлога, сматрамо да праксунаплате поред Дечјег диспанзера треба под хитно прекинути!

Затим, у тренутку када град има реалан проблем са бројем паркинг-места, руши се велико паркиралиште у самом центру града како би се градио трг. Да не залазимо дубље у ову причу, довољно је рећи да, када се нешто што је потребно сруши, треба то изградити на неком другом месту.

Постављамо питање шта је са причом да ће велика вишеспратна паркинг-гаража бити саграђена на месту некадашњих канцеларија ЈП „Дом“? Да ли је у питању инфраструктурни проблем? Да ли је можда „камен спотицања“ имовинско-правне природе? Шта год да је у питању, сматрамо да овај проблем може и мора да се реши, јер Лесковац, као један од већих градова у Србији, заслужује адекватан број паркинг-места и уређен систем паркирања.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ