Руски амбасадор Александар Боцан-Харченко посетио Српску радикалну странку!

Амбасадор Руске Федерације, његова екселенција Александар Боцан-Харченко, посетио је данас седиште Српске радикалне странке и састао се са председником српских радикала, проф. др Војиславом Шешељем.

У изузетно срдачном и пријатељском разговору, његова екселенција Боцан-Харченко и проф. др Шешељ су разменили мишљења о актуелној политичкој ситуацији у Србији, региону и Русији и закључили да српски радикали и представници руског дипломатског кора одржавају интензивну и развијену сарадњу засновану на узајамном поверењу.

Председник Српске радикалне странке истакао је да су српски радикали изразито проруски оријентисани и да се залажу за интеграцију Републике Србије са Руском Федерацијом и приступање војном савезу ОДКБ. Он је такође навео да се Српска радикална странка залаже за доделу дипломатског статуса српско-руском хуманитарном центру у Нишу.

У име свих српских радикала и грађана Републике Србије, проф. др Шешељ је изразио захвалност због чињенице да се Руска Федерација стара о територијалном интегритету Републике Србије – савезник је наше земље по питању решавања ситуације са Косовом и Метохијом, те стога српски радикали позивају власти у Србији да признају Крим и Севастопољ.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР