Српски радикали захтевају од власти да прекинe финансирање ЛСВ и Ненада Чанка

Општински одбор СРС Шид овим путем упозорава јавност да се ових дана, када је Република Србија изложена жестоким притисцима због принципијелног и непоколебљивог става војне неутралности, наставља дугогодишње континуирано деловање доказаних сепаратиста који лажима и инсинуацијама наносе огромну штету Србији. Као и обично, у тим петоколонашким активностима посебно се истиче Ненад Чанак и његова сепаратистичка странака ЛСВ.

Најновија активност овековечених србомрзаца огледа се у медијском нападу на локалну власт у Шиду са захтевом да се прекине финансирање удружења грађана које су наводно „основали осуђени ратни злочинци”, како је за лист „Данас” саопштено из ЛСВ. Наравно, шта би друго и радили, него проглашавали српске патриоте ратним злочинцима, па се тако окомили на Милoш Станимировића, једног од заступника тога удружења које је уредно регистровано у АПР Републике Србије, а кога су на основу пресуде Жупанијског суда у Вуковару прогласили ни мање ни више него за ратног злочинца, као да јавност у Србији није упозната како су судови у Хрватској судили Србима, а како својим доказаним злочинцима. Али, ЛСВ и Ненада Чанака то не занима, њима је само битно да изношењем лажних података о количини новца, које је наведено удружење добило на основу конкурса приликом аплицирања, нанесу штету Србији и њеним грађанима.

Да политичко лицемерје буде још веће, на начин расподеле буџетских средства примедбе стављају они који годинама на волшебан начин паразитирају у власти на свим нивоима извршне власти у Србији, а политички отворено делују на дестабилизацији Србије. Нема области јавног или политичког живота у којој ЛСВ, а нарочито Ненад Чанак, није изнео ставове који су катастрофални. За ЛСВ су Србија и Република Српска геноцидне творевине, Српска православна црква фашистичка, КиМ је призната држава, а Руска Федерација држава којој Србија неизоставно треба да уведе санкције. Невероватан је број медијских наступа овог бестијалног србомрсца на РТС-у и приватним телевизијама, где му се омогућује да блати Републику Србију и већину њених патриотски опредељених грађана. Нажалост, нису Ненад Чанак и ЛСВ једини који јавно раде против интереса Србије, али је жалосно што му је све то омогућено тако што он за то користи буџетска средстава Републике Србије. Ми српски радикали постављамо питање актуелној власти: Докле и у име чега мисли да толерише и финансира овакве као што су ЛСВ и Ненад Чанак?