Шаровић: У Скупштини се усвајају закони који воде ка заокруживању независности Косова!

Заменик председника Српске радикалне странке Немања Шаровић изјавио је на данашњој конференцији за медије да обједињена расправа о четири закона која су се нашла пред народним посланицима представља још један корак ка заокруживању независности Косова и Метохије. Шаровић је објаснио да се у закону о оснивању транспортне уније на 39 места помиње Косово, а суштина проблема лежи у томе што је тај уговор по својој природи међународни и међудржавни. Србија потписује овај уговор са Европском унијом и земљама западног Балкана, а нажалост, једна од страна потписница је Косово. Шаровић је истакао да се законом о потврђивању овог међународног уговора одређени државни прерогативи Републике Србије преносе Косову и да се у закону директно говори о држављанима републике Косово” и о фирмама које се формирају на Косову и које ће обављати лучни и други међународни транспорт.

 

Српски радикали одбијају учешће у режимској представи у којој се Косово не признаје формално, али се суштински не предузима ништа да се спречи отимање државних ингеренција и прерогатива државне власти. Шаровић је истакао да до пре неколико година није било царине на административним прелазима, да није постојала косовска полиција, а да су Срби имали своје општине, здравство и школство. Велики број институција функционисао је у систему Србије, што данас није случај. Надлежности Србије пребацују се на тзв. државу Косово и режим у Београду ништа не предузима да тај процес заустави.

 

У наставку свог обраћања, Шаровић је раскринкао лаж Зоране Михајловић да је за време Вучићеве владе смањен удео јавног дуга у бруто друштвеном производу. Он је изнео статистичке податке којима је оповргао ову неистину и доказао да представници режима манипулишу економским показатељима, како би обезбедили што ширу подршку грађана Србије.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР