Шешељ: Црна Гора на ивици грађанског рата, радикали траже да Влада Србије захтражи хитну седницу Савета безбедности УН

Заменик председника Српске радикалне странке Александар Шешељ на данашњој конференцији за новинаре захтевао је хитну реакцију Владе Републике Србије на дешавања у Црној Гори.

„Видели смо да антисрпски мафијашки режим Мила Ђукановића наставља терор и прогон Срба у Црној Гори најновијим скандалозним покушајем отимања Српске православне цркве.

Српска православна црква је старија од државе Црне Горе и све је усмерено на то да се српском народу покаже да нема више места у независној Црној Гори“, рекао је Шешељ и додао:

„Ми сматрамо да Влада Републике Србије под хитно мора да тражи седницу Савета безбедности Уједињених нација, на којој би се покренуло ово питање зато што је Црна Гора данас на ивици грађанског рата и да случајно не бисмо дошли у ситуацију да нам се понови нови 17. март.

Ми смо сведоци да се и у Србији на много мање ствари, на изјаве, на неке најаве, на саопштења, имали смо, дакле, веома бурне реакције представника власти у Београду, имали смо седнице Савета за националну безбедност и тако даље, а сада, после овако једног скандалозног догађаја, ми фактички немамо још реакције ни Владе Републике Србије, ни Александра Вучића. Ако је могао да заседа Савет за националну безбедност, после објављивања снимка наводног руског шпијуна који сарађује са неким пензионисаним српским шпијуном, истог дана је заседао Савет за националну безбедност, а догађај се десио пре годину дана. Дакле, уколико је то био довољан разлог, онда ја не знам заиста шта у Црној Гори треба више да се деси да би се режим у Београду огласио.

Својим ћутањем режим у Београду уместо Срба нажалост подржава Мила Ђукановића. Ијош једном понављам да би требало што хитније затражити званично седницу Савета безбедности Уједињених нација да се расправља тамо по овом питању“, нагласио је Шешељ

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ