Шешељ: Да ли Александар Вучић хоће да се одрекне српске територије?

Народни посланик и потпредседник Српске радикалне странке Александар Шешељ оценио је данас да је скандалозна изјава америчког амбасадора у Београду Кајла Скота да је Косово суверена држава и упитао због чега је изостала реакција Владе Србије.

 

Шешељ је додао да док су посланици Скупштине Србије расправљали о слепим мишевима, у другим парламентима се расправљало о Србији.

 

Да ли је могуће да је таква изјава у Влади Србије прошла без икаквих реакција? САД су очигледно у већем рангу него остале државе и не може се очекивати да се протера амбасадор, иако би то било пожељно и то би требало да уради једна суверена држава. Али, Србија би могла бар да упути протестну ноту коју смо слали и за много мање ствари, рекао је Шешељ у Скупштини Србије.

 

Амбасадор САД у Србији Кајл Скот у понедељак је рекао, на питање новинара, да косовска влада није такозвана већ Влада Косова, јер је реч о независној и сувереној земљи.

 

„Специјални известилац за ЕУ је предао извештај Европском парламенту о напретку Србије ка путу евроинтеграција и уследили су амандмани на тај извештај, највише посланика поднело је амандман да се не искључује корекција граница и размена територија, као исход дијалога који воде Београд и Приштина. Дакле, не само корекција граница него и размена територија, па питам председника Србије на основу ког правног акта преговара о промени територије, односно уступању дела територије. Подсећам да се заклео у Скупштини да ће чувати територијални интегритет и суверенитет Србије, као и Косова и Метохије у саставу Србије, рекао је Шешељ.

 

Посланик радикала је упитао да ли је могуће да српски посланици причају о миграторним птицама док се у другим парламентима прича о размени државне територије.

 

Британски парламент је недавно поднео извештај под називом 'Уједињено краљевство и Западни Балкан', где се на 150 страна баве балканским државама. У делу које се тиче Србије се каже да ће се извршити напори и охрабрити институције у Београду да се омекша став према НАТО и продуби сарадња НАТО и Србије у будућности. Да ли то значи да ће Србија да постане члан НАТО?, упитао је он.

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР