Шешељ: Хрватска неће стати са својим захтевима!

На конференцији за медије, одржаној у холу Дома Народне скупштине присутним новинарима се обратио проф. др Војислав Шешељ.

Он се осврнуо на потезе хрватских власти истичући да је ово још један доказ да је немогуће успоставити пријатељство између Србије и Хрватске.

Након срамног захтева Хрватске да јој Србијa исплати ратну одштету од 40 милијарди евра, Војислав Шешељ је изнео свој лични став у вези са тим на друштвеним мрежама, а данас је и званично у име Српске радикалне странке упозорио власт Србије да се с тим не шале.

Шешељ је подсетио присутне на грешке из прошлости, пре уласка Хрватске у Европску унију када је Борис Тадић требало да каже да има нерешених проблема, као што су проблем границе на Дунаву, огроман број српских станова у Хрватској који су конфисковани или буквално отети, огромна српска имовина у некретнинама и слично. Сад ће Хрватска да тражи не само 10.000 хектара земље са леве обале Дунава, већ и Апатин. Није сада у питању само Шаренградска ада или острво поред Вуковара, које је Борис Тадић дао на употребу Хрватима дозволивши им да тамо летују и подижу туристичке објекте, уместо да те објекте подижу српски држављани. Сада ће поред Косова, од Србије тражити и леву обалу Дунава, тражиће ратну одштету, онда и Војводину, тражиће онда и да Хрватска буде до Земуна. Немачка неће бити у стању да Хрвате од тога одговори, нити да им припрети, нити да их натера да одустану, а Срби се не могу уздати у евентуалну добру вољу Немачке.

„Са таквим стварима се не сме играти, томе треба озбиљно приступити и треба напокон свима да буде јасно да нема ништа од Европске уније“ - изјавио је Шешељ.

 

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР