Шешељ је био у праву, Ер Србија је велика превара!

На данашњој конференцији за новинаре Вјерица Радета је подсетила јавност да је Војислав Шешељ још 22. јануара 2015. године рекао шта ће се десити са Ер Србијом. То није први пут да се медији оглуше о Шешељеве конференције, што није добро јер јавност мора да зна шта се дешава у држави. Ако власт неће да каже истину, има ко хоће. Зато српски радикали подсећају да је приватизација ЈАТ Ервејза афера и превара са ваздухопловном компанијом Ер Србија.

За сувласништво над 49 посто некадашњег ЈАТ-а, који се сада зове Ер Србија, Етихад није уложио ни један једини долар. Дакле, 49 посто је добио потпуно бесплатно. Само су гарантовали кредит од 40 милиона долара, а гаранције су одмах наплатили најмом два Ер басова авиона, које је Ер Србија изнајмила од Етихада.

По уговору, чији оригинал је др Шешељ показао новинарима, а који је у кабинету генералног директора Јат ервјеза заведен 21. октобра 2013. године, и то под бројем 1744, најам сваког од ових авиона платили смо 1.300.000,00 долара месечно. Такав уговор био је на снази око десет месеци, у ком периоду је Етихаду исплаћен износ од 40 милиона долара кредита. Овај уговор Вучић није показао на конференцији за новинаре.

Крајњи циљ је уништавање компаније тако да Ер Србија остане са четири, пет исправних боинга, а остале да отпишу, јер се на тај начин испуњава услов Европске уније да Ер Србија постане регионални превозник.

Шта је суштина уласка Етихада у тадашњи ЈАТ? То да се у скоријој будућности продају слотови, а то су редови летења, за којима је у земљама Европске уније велика потражња. На пример, за слот за Лондон, који је поседовао још ЈАТ и преузела Ер Србија могу се добити десетине милиона евра. Продаја слотова би могла бити разлог преласка на лоу кост компанију, јер како су навели у Ер Србији они су спремни на промене ради ефикаснијег пословања, a лоу кост компаније користе мање, удаљене аеродроме и плаћају ниже аеродромске таксе. То, наравно, није ефикасније пословање већ уништавање националне компаније.

Српски радикали су предвидели да ће превару са Етихадом платити Србија, односно грађани Србије. И то се дешава. Ер Србија увелико најављује отказе за запослене, а од јавности крију да је више стотина људи напустило компанију због неприхватљивих услова рада.

Изјава премијера Ане Брнабић да неће да се меша у пословање Ер Србије чији је Србија већински власник је скандалозна, оценила је Вјерица Радета.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР