Шешељ: Никада нећемо дозволити да у Влади Србије седе министри попут Зоране Михајловић

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је да ће предложити Централној отаџбинској управи те странке да изгласа да подрже председника Српске напредне странке на предстојећим председничким изборима, али и да формирају коалицију са СНС у парламенту, уколико напредњаци не буду имали већину.

Шешељ је у свом обраћању на скупу СРС у сали Општине Стари град у Београду рекао да њему ништа не би значило да на председничким изборима добије пет, шест или седам посто гласова, али да би то довело у питање победу Вучића у првом кругу.

– Нећемо престати да га критикујемо за све што се не слажемо, што сматрамо неисправним, али морамо признати да је одолео притисцима да Русији заведе санкције, да прекине односе са Русијом и Кином, да се у форми заклетве више пута изјаснио да никада неће признати независност Косова, да штити Републику Српску, што помаже Србе у Црној Гори и тако даље – рекао је Шешељ.

Оценио је да би, уколико се оде у други круг гласања на председничким изборима, „прозападне издајничке странке организовале велике демонстрације и немире са крвопролићем”.

– Можда се испостави да му наша подршка није ни потребна, али није битно. Важно је да је наша савест чиста. То што га подржавамо, не значи да му дајемо бефел за сваки његов потез, опет ће наша критика бити најоштрија – истакао је председник радикала.

Додао је и да ће СНС, уколико не буде сама имала већину на парламентарним изборима, морати да прави коалицију са СРС.

– Ја сам реалиста. Ни на овим изборима не можемо имати више гласова од напредњака, али ако они падну испод 50 посто, а ми будемо имали јаку посланичку групу, онда могу да бирају да ли ће са нама у коалицију, или са овим издајничким прозападним странкама – навео је Шешељ.

Оценио је да ће СРС изазвати „ураган” на политичкој сцени, да ће се вратити у Скупштину Србије, као и да долази „ренесанса” те странке.

– То није по вољи власти, а још мање је по вољи прозападне опозиције. И једни и други ће покушати да нас спрече, али сам убеђен да ћемо се изборити и да ћемо на бирачким местима сачувати наше гласове – казао је Шешељ.

Навео је да ће увек бити критички настројени, било да су у опозицији или у власти, као и да никада неће дозволити да у Влади Србије седе министри попут Зоране Михајловић, Небојше Стефановића или оних који су на седници Владе гласали за увођење санкција Русији, и истакао да СРС у потпуности подржава Русију и њеног председника Владимира Путина.

– Ми јесмо у принципу против рата, али овде се рат није могао избећи. Је ли требало да Русија дозволи да Украјина уђе у НАТО, па да јој из Украјине прете нуклеарним ракетама које би за пет минута долетеле до Москве? Не може – нагласио је лидер радикала.

Оценио је да је званична реакција Србије на ситуацију у Украјини „доста уравнотежена и балансирана”.

– За нас Србе и за Русију је најважније што је Вучић одбио све притиске да се заводе санкције. Србија никада неће заводити санкције Русији – казао је Шешељ.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ