Шешељ: Поново тражимо укидање јавних извршитеља

Заменик председника Српске радикалне странке Александар Шешељ позвао је председника Народне скупштине Мају Гојковић да што пре стави на дневни ред предлог новог Закона о извршном поступку и обезбеђењу којим би били укинути јавни извршитељи.

Српска радикална странка је још 16. септембра 2019. године предала Скупштини 100.000 потписа за укидање јавних извршитеља и предлог новог Закона. Али, иако је та тема грађанима веома важна, већ четири месеца тај предлог новог закона није дошао на дневни ред, чиме владајућа већина вређа 100.000 грађана, изјавио је народни посланик Шешељ на данашњој конференцији за новинаре.

Он је у холу Дома Народне скупштине поновио да је главна новина у предлогу Закона да се извршење врати у судове, јер је досадашња осмогодишња пракса рада извршитеља изузетно негативна и да је отворила пут ка пљачкању најсиромашнијих који нису у стању да плаћају дугове, док оне који дугују највише нико не дира.

„Ми сматрамо да уколико треба да дође до заплене некретнине да мора да се гарантује свакоме по члану породице 12 квадрата из којих не би смело да се извршење изврши, дакле да држава Србија покаже социјални карактер и бригу за своје грађане, а не да подржава јавне извршитеље.“

Шешељ је додао да је током 2017. године одузето 3.700 некретнина мањих од 50 квадрата, а да се после испоставило да је мрежа јавних извршитеља учествовала у лицитацијама и те некретнине куповала по нижим ценама.

Шешељ се осврнуо и на ситуацију у Црној Гори и поновио да је крајње време да Влада Србије иницира седницу Савета безбедности Уједињених нација (СБУН) на којој би се расправљало о спорном закону о слободи вероисповести.

Србија треба да иницира седницу СБУН и покаже да брине за судбину српског народа, а све остало је неозбиљно и представља маркетиншки потез, рекао је Шешељ и додао:

„Ми знамо ко је и шта је Мило Ђукановић, знамо да данас Црна Гора Србији није пријатељска држава, али не смемо да стојимо са стране и ћутке посматрамо када неко жели да све српско истера из Црне Горе.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР