Шешељ: Скандалозно је што српско правосуђе учествује у конструкту геноцида у Сребреници!

Заменик председника Српске радикалне странке Александар Шешељ апеловао је на Министарство правде и државне органе да не учестују у блаћењу српског народа са тихим признавањем онога што се зове геноцид у Сребреници.

Шешељ је новинарима уочи наставка суђења осморици бивших припадника Специјалне бригаде МУП-а Републике Српске оптужених за учешће у убиствима више стотина Бошњака, рекао да је скандалозно што српско правосуђе учествује у нечему што се зове конструкт геноцида у Сребреници.

– Ми од почетка пратимо суђење у циљу подизања свести јавности о њему. Желимо да на овај начин пружимо подршку полицајцима јер мислимо да су неосновано оптужени у овом процесу. Знамо да се геноцид у Сребреници није догодио, да су већина тих оптужби биле лажне и желимо да се коначно прекине са том праксом – казао је Александар Шешељ испред Специјалног суда у Београду.

Наводећи да Српска радикална странка није никада правила политичке скупове од тог суђења, Шешељ је најавио да ће посланици и функционери радикала присуствовати и будућим рочиштима на суђењу оптуженим припадницима Специјалне бригаде МУП-а РС.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР