Шешељ: Српска радикална странка покреће иницијативу да се укину јавни извршитељи у целој Србији!

Српска радикална странка данас покреће акцију сакупљања потписа за петицију да се укину јавни извршитељи у целој Србији, јер сматра да нема разлога за њихово постојање.

„Закон о извршењу је донео само сиромаштво и беду грађанима Србије. Један број људи се неосновано богати на грађанима који имају финансијске проблеме. Ако треба да буде извршитеља, онда тиме треба да се бави држава, а не приватна лица“, рекао је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије заменик председника Српске радикалне странке и народни посланик те странке Александар Шешељ.

Шешељ је оценио да су се јавни извршитељи претворили у својеврсну мафију која не преза ни од чега.

„У стању су да истерују људе из кућа, а чак је са изменама овог Закона предвиђено и то да ће извршитељи ускоро моћи и да хапсе неког ко се противи исељењу, као и да ће трошкови исељења ићи на терет лица које се исељава. То треба да се укине“, рекао је Шешељ.

Народни посланик радикала је оценио да нема разлога за постојање јавних извршитеља и изразио наду да ће Српска радикална странка ускоро успети да сакупи довољан број потписа како би се ова иницијатива нашла на дневном реду парламента.

Он је указао да је Српска радикална странка и раније предлагала укидање Закона о извршењу, али да је „напредњачка већина на ту иницијативу остала нема“.

„Желимо да се са том праксом престане“, рекао је Александар Шешељ.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР