Шешељ: Укините извршитељску мафију!

Заменик председника Српске радикалне странке Александар Шешељ рекао је данас поводом Предлога Закона о изменама и допунама Закона о обезбеђењу и извршењу да је Српска радикална странка једина политичка партија у Србији која се залаже за укидање јавних извршитеља, као и за повратак процеса извршења судовима. Он је истакао да Српска радикална странка у акцији прикупљања потписа за петицију против јавних извршитеља има подршку више од 100.000 грађана Србије, те да се ово тиче свих грађана Србије и њихове правне сигурности.

Јавни извршитељи, како је рекао Шешељ, откада су уведени, израсли су у мафијашки клан који је отимањем имовине донео само сиромаштво и беду грађанима Србије. Колико јавни извршитељи не презају ни од чега говори алармантан податак да су у 2017. години запленили 3.736 станова, a заплењене нектретнине су на тајним лицитацијама по багателној цени куповали чланови породица извршитеља и уски круг повезаних лица. Шешељ је изнео пример породице са Дорћола која је без стана остала због дуга од 6.500 евра, стан им је одузет и продат за 26.000 евра, док је тржишна вредност била више од 96.000 евра. Он је Комору јавних извршитеља упоредио са мафијашким кланом и истакао да је злоупотреба код извршења постала правило.

Поред отимања имовине, јавни извршитељ сам себи одређује провизију и трошкове који су вишеструко већи од основног дуга. Шешељ је питао ко је одредио границу од 5.000 евра за комуналне услуге како би дужник био изузет од одузимања стана и шта ће бити ако је дуг 5.100 евра. Уместо да се заштитe сва људска и процесна права грађана Србије, актуелана власт и овом изменом закона даје могућност мафији јавних извршитеља да се апсолутно на похлепан начин богати, закључио је Шешељ који је још једном позвао власт у Србији да укине институцију јавних извршитеља.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР