Шешељ: Власт се понаша скандалозно поводом афере у Крушику

Председник Српске радикалне странке др Војислав Шешељ на данашњој конференцији за новинаре рекао је да је већ постало крајње скандалозно понашање режима поводом афере која је избила у ваљевском Крушику – откривања јавности података о нелегалном пословању, хапшења и држања у кућном притвору Александра Обрадовића, као човека који је алармирао јавност на оно што се дешава.

Он је истакао да је Александар Обрадовић направио неке формалне грешке што није одмах обавестио полицију и тужиоца, али питање је да ли би га тада већ прогутао мрак ако обавести прво тужиоца и полицију и оценио да је обавештавање јавности једино исправно што је Обрадовић могао да уради.

Шешељ је објаснио да крађа не може да представља службену тајну, не може да представља ни државну тајну, јер је Александар Обрадовић обелоданио чињеницу, а то је да је Крушик као јавно предузеће, као државна фирма за производњу оружја продавала оружје испод цене коштања домаћој, приватној фирми, која је, по неким подацима, за две, три године свој профит увећала три хиљаде пута, а Крушик кубури са губицима и већ сад има губитке од једанаест милиона евра док радницима са тешкоћом исплаћују плате које су веома мале у односу на оно што се у Крушику производи, а од чега би требало профит да буде велики.

Он је рекао да ствари око Крушика не треба да се мистификују јер је познато да Крушик продаје оружје и да се оно мара продати, а у овом случају је проблем што се оружје продаје испод цене коштања. Фирма ради с губитком, а приватно предузеће огроман екстрапрофит остварује. Зна се да онај који производи оружје не одговара за онога ко користи то оружје. Ако је оружје испоручивано Саудијској Арабији или Емиратима, зашто би фирма Крушик размишљала даље ко ће да користи то оружје и за које сврхе, нагласио је Шешељ.

Шешељ је оценио да је суштина проблема то да је Крушик склапао неповољне уговоре са приватном фирмом, као и то да у тој фирми постоји сукоб интереса јер је отац министра унутрашњих послова Небојше Стефановићау најмању руку запослен у тој фирми.

Режим то треба да разјасни и да изведе на чистац, као и да предузме законске мере према свима који су учествовали у упропашћавању Крушика, рекао је Шешељ на конференцији за новинаре.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР