Шешељ: Запошљавање особа са инвалидитетом је потпуно запостављена тема!

Експерти Српске радикалне странке су припремили извештај о стању у сфери запошљавања особа са инвалидитетом. То је у Србији потпуно запостављена област. Предузећа која су запошљавала инвалиде углавном су пропала, намерно се доводе до стечаја, да би им се преотела имовина, а велики број инвалида, који су били радно оспособљени и ефикасно производили и остваривали профит, послато је на улицу.

У Србији је, према том извештају, било 102 предузећа за запошљавање особа са инвалидитетомод тога је у последњих седам година угашено 38 предузећа; 26 њих је било у реструктуирању, а сада су пуштена низ воду, јер им превасходно пореска управа блокира текуће рачуне. Тридесет осам њих нису били заштићени и сами се боре на тржишту, јер је помоћ државе изостала, с обзиром да је минимална. Уместо да држава (која се декларише да је социјално осетљива) њима уплаћује достојне донације и субвенције.

Српска радикална странка овим поводом захтева:

1. да се одмах повуку из продаје ова предузећа

2. да се растерети република од оснивачких права и да се оснивачка права пренесу на градове и општине

3. да се одмах деблокирају рачуни тих предузећа од стране пореске управе

4. да се сачини експертиза сваког од преостала 62 предузећа за запошљавање инвалида, да се сачини санација и њихова консолидација

То је извештај Експертског тима страначких економиста, пре свега правника, стручњака за социјалну политику. Српска радикална странка наставља са истраживањима друштвеног стања, са указивањима јавности на елементарне проблеме нашег друштва, на проблеме о којима се заправо мало чује у јавности, а она постоје и изазивају катастрофалне последице.

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР