Смањити цену воде у Ужицу у доба короне

Српска радикална странка ће у Граду Ужицу у наредне четири године наступати као ванпарламентарна опозиција и користиће сва расположива средства, како би преко јавности и медија скренула пажњу на пропусте и лоше потезе владајуће коалиције. Намера нам је да се озбиљно бавимо локалним темама и да користимо сваки контакт и разговор са грађанима како бисмо њихове примедбе, проблеме и сугестије на рад власти изнели у јавност.

„На данашњој конференцији желимо да укажемо на два проблема: поскупљење воде и смањење буџета за образовање у нашем граду. Цена воде је поскупела за 18%, што у просеку износи око 200 динара по просечној породици. Можда износ делује мали, али сигурно да није уколико погледамо све остале расходе и обавезе које грађани већ плаћају. Такође се поставља питање зашто до подизања цене воде долази у периоду коронавируса, када је обим послова које људи раде смањен и када се очекује велика криза. Многи наши суграђани су остали без радних места због новонастале ситуације. Српска радикална странка предлаже да се више ради на поправљању и замени дотрајалих водоводних инсталација, али да то не иде преко леђа грађана, већ преко надлежног министарства и локалне самоуправе. На тај начин би се смањили огромни губици воде, који у нашем граду прелазе и преко 50%“, предлаже Марко Стевановић.

„Друга информација се односи на смањење буџета за образовање, у износу од 19 милиона динара. Шта очекује нацију и друштво које штеди на оваквим стварима, већ знамо. Питање за градску власт је зашто ове непопуларне мере није најавила или донела пре избора. Да ли грађани треба опет да се осећају изневерено након свих обећања која сте пре избора дали“, поставља питање Стевановић, додајући да ће српски радикали у Ужицу од данас држати редовне недељне конференције за медије, на којима ће износити све проблеме својих суграђана и указивати на немарне поступке актуелне градске власти.

https://www.youtube.com/watch?v=H-QsIs0ULEI

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР