Српска радикална странка о буџету Србије: Неизмирене обавезе према пензионерима и ново задуживање државе

Народни посланик и потпредседник Српске радикалне странке Милорад Мирчић изјавио је данас да та странка има примедбе на буџет за 2020. годину због пензија, недовољног улагања у комуналну инфраструктуру, екологије, и због новог задуживања Србије код страних банака.

Он је рекао да се током скупштинске расправе о буџету више говорило о актуелним аферама, него о суштинским питањима државног буџета.

Српска радикална странка је, како је навео, критиковала неизмирене обавезе државе према грађанима, пре свега према пензионерима.

„Знамо да је Влада Србије противзаконито и противуставно смањила пензије уз обећање да ће то бити надокнађено. У новом буџету нема ставке која се односи на то повећање“, рекао је Мирчић.

Мирчић је оценио да, с обзиром на то да у јавном сектору има велики број запослених на одређено време и да пензионера има 1,6 милиона, повећање пензија и плата у јавном сектору има за циљ да се од новца који су обезбедили порески обвезници придобију гласачи за предстојеће изборе.

Казао је и да у буџету нема великих средстава која би могла да се користе за капиталне инвестиције.

Он је навео да су посланици Српске радикалне странке указали на „опасност од задуживања код страних банака“ које финансирају инфраструктуру Србије јер те банке одлучују ко ће да изводи радове, док домаћа грађевинска оператива стагнира.

„Новац се даје тим извођачима и они га враћају тамо одакле је потекао кредит“, рекао је Мирчић.

Рекао је и да се министар грађевинарства Зорана Михајловић понаша „раскалашно“, јер је за „Моравски коридор“ намењено 300 милиона евра више него што је било најављено.

Указао је да је објашњење премијера Ане Брнабић да ће то бити и „дигитални коридор“ – понижавајуће за грађане.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР