Српска радикална странка предложила изградњу центра за књиговесце на месту некадашње Народне библиотеке

Председник Савета за културу Градског одбора Српске радикалне странке Драгомир Антонић предложио је данас да се на Косанчићевом венцу у Београду, на месту рушевина некадашње Народне библиотеке направи један центар за књиговесце.

 

Антонић је новинарима на месту рушевина те библиотеке, уништене у бомбардовању 6. априла 1941. године, казао да се поставља питање шта урадити и направити на том месту и да Српска радикална странка предлаже да се ту направи центар за репарацију, рестаурацију и очување старих рукописа и књига.

 

Он је казао да књиге широм света треба сачувати да не би то знање из књига које имамо било изгубљено.

 

Хајде да очувамо стари и врло цењени занат јер не може свако да буде књиговезац, оценио је Антонић и додао да је од свих старих занатлија књиговезаца најмање.

 

Он је казао да не постоји јавна библиотека било где којој не треба књиговезац.

 

Председник Градског одбора Српске радикалне странке Миљан Дамјановић рекао је да је та странка и раније покретала ту иницијативу, као и у време када је градоначелник био Драган Ђилас.

 

Није само суштина правити меморијални центар или било какаве зграде, битно је имати и сврху, оценио је Дамјановић и додао да је један такав предлог већ био у Скупштини града.

 

Он је казао да у склопу уређења тог дела града, a које планирају градске власти, није ништа спорно, те да предлог о изградњи центра може бити укључен у оквиру тог пројекта.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ