Српска радикална странка сматра да је Загорка Доловац лош избор за републичког јавног тужиоца

Српска радикална странка сматра да избор Загорке Доловац на највишу јавнотужилачку функцију у трећем мандату није добро решење и да неће допринети смањењу криминала и корупције, што је једна од основних функција јавног тужилаштва.

У претходна два мандата на функцији републичког јавног тужиоца, за пуних дванаест година, Загорка Доловац ни у једном случају није урадила ништа на унапређењу рада јавног тужилаштва нити је допринела решавању било које криминалне афере. Претходних дванаест година афере су се ређале једна за другом а ниједна није имала судски епилог.

Републички јавни тужилац по функцији има право да изврши увид у сваки јавнотужилачки предмет и да реагује ако примети било какву незаконитост, посебно склањање пријава „у фиоку”, што је постала пракса у српском тужилаштву. То значи да су сви пропусти и незаконитости у раду јавног тужилаштва у последњих дванаест година заправо пропусти Загорке Доловац.

Афере које заврше у јавном тужилаштву и ту се волшебно трајно задрже разлог су за различите политичке проблеме и за замајавање народа који очекује да коначно почну да функционишу институције система.