Српска радикална странка упозорава народне посланике да морају да раде у интересу народа, а не по налозима Европске уније

Српска радикална странка упозорава народне посланике да је њихова обавеза да раде у интересу народа, а не по налозима Европске уније.

Измене и допуне Закона о судијама и Закона о високом судству, које су на данашњем дневном реду Народне скупштине, предложене су по налогу Европске уније у вези са активностима из Ревидираног акционог плана за Поглавље 23, из области правосуђа и основних права. Овим изменама и допунама неће се унапредити рад правосудних органа, само ће се испунити још један у низу бесмислених захтева Европске уније.

Српска радикална странка позива народне посланике да престану да раде у интересу Европске уније и да не прихватају безусловно сваки предлог европских чиновника.

Истовремено, Српска радикална странка предлаже Влади Републике Србије да припреми озбиљну реформу правосуђа, да Народној скупштини предложи законе који ће у интересу народа истински побољшати рад правосудних органа и заштитити независност и самосталност правосудних органа.