Српска радикална странка: Увек смо уз обесправљене, грађани нас доживљавају као своје заштитнике!

Потпредседник Скупштине АП Војводине и члан Председничког колегијума Српске радикалне странке Смиљана Гламочанин Варга упозорила је да држава не испуњава своју обавезу пружања помоћи оним категоријама људи којима је помоћ неопходна, ускраћујући им на тај начин једнаке шансе у друштву. На конференцији за новинаре одржаној у седишту странке, Гламочанин Варга је осудила стање у друштву у коме се спроводи права дискриминација, док се пуно новца троши на наводно сузбијање лажне тј. непостојеће дискриминације.

 

– Наша странка је увек била заштитник обесправљених и поносни смо што нас грађани доживљавају као свог заштитника, као оне који говоре и у њихово име – истакла је Гламочанин Варга, наводећи да Српска радикална странка спроводи низ таквих активности у републичкој и покрајинској скупштини.

 

Говорећи о проблемима који се не решавају, она је указала да се положај самохраних мајки не поправља, а да се број жртава породичног насиља повећава као последица сиромаштва, што промотери евроунијатске странпутице крију од јавности.

 

Смиљана Гламочанин Варга је упозорила да јавни извршитељи харају и чине недопустиве ствари – да због њих породице са децом остају без крова над главом, родитељи без икаквих прихода, да се сиромашним родитељима одузимају деца и смештају у хранитељске породице уместо да се родитељи запосле. Самохраним родитељима деце са инвалидитетом и тешкоћама у развоју, који због неге детета нису у могућности да раде, држава даје извесну новчану помоћ, али недовољну да се преживи месец и ти људи не остварују право на здравствено, пензионо осигурање, не иде им радни стаж – за разлику од хранитеља који уживају све набројане бенефиције. Став Српске радикалне странке је да хранитељи треба да постоје у случајевима кад биолошки родитељи неће или нису подобни и способни да воде рачуна о својој деци, али да је недопустиво то што положај биолошких родитеља и хранитеља није изједначен.

 

У наставку приче о примерима дискриминације, Гламочанин Варга је навела да се Српској радикалној странци обратио председник Удружења глувих и наглувих Вршца Зоран Јевтић који је, учествујући на конференцији за новинаре, истакао да се не спроводи Закон о употреби знаковног језика, због чега је планирано да се у мају пред зградом Владе Србије одржи протест. Јевтић је рекао да му и чланови других удружења глувих и наглувих често говоре о тешкоћама са којима се суочавају, тако да би планирани протест био „лице истине“ које би приказало право стање у држави.

 

Подсетивши да је Српска радикална странка у републичкој и покрајинској скупштини покретала ово питање на које указује Јевтић, Варга је навела да држава, истовремено, троши велики новац на рачун грађана, за бројне семинаре и едукације о родној равноправности, који се одржавају у скупим хотелима и од којих користи имају само њихови организатори и феминисткиње по професији. Говорећи о лажној дискриминацији, она је рекла да се пропагира да људи због својих сексуалних афинитета треба да имају посебна права, а то су заправо личне, приватне ствари појединаца, због којих нико не сме да буде прогоњен и дискриминисан али ни повлаштен.

 

– Ми Срби имамо много тога за понос – између осталог чињеницу да у Србији никада није било расизма, дискриминације због вере или нације. Српска радикална странка је искрено посвећена борби за истинску равноправност без обзира на пол, веру, нацију, расу, физичке или здравствене проблеме – нагласила је Гламочанин Варга.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР