Српска радикална странка за савез Србије и Русије

Српска радикална странка се залаже за савез Србије и Руске Федерације, за чланство Србије у Евроазијској унији и за чланство Србије у војном савезу ОДКБ на чијем челу је Руска Федерација.

Заменик председника Српске радикалне странке Александар Шешељ изјавио је да се српски радикали залажу да Србија напусти преговоре о придруживању Европској унији и да успостави чвршће везе с Русијом и Кином, и окрене се Евроазијској унији.

Шешељ је новинарима у Скупштини Србије рекао да и после 20 година непрекидног пута ка ЕУ интеграцијама, Србија данас није ништа ближе ЕУ него пре 20 година, а у међувремену је морала да испуњава неке понижавајуће услове и да ради ствари које нису у нашем националном интересу, као што су сарадња с Хашким трибуналом и бриселски преговори, односно преговори Београда и Приштине чији су исходи на штету наших националних интереса.

„У току епидемије ковид вируса у Србији показало се не само да нам такозвани партнери из Европске уније нису помогли, већ су забранили извоз медицинске опреме за земље које нису у Европској унији и на тај начин нам послали снажну поруку шта о нама мисле и за шта нас сматрају,” оценио је Шешељ и додао:

„С друге стране, Русија и Кина, за које српски радикали већ годинама говоре да су једини искрени пријатељи и савезници Србије, су дали своје доприносе у борби Србије са тим вирусом. Ваздушни мост хуманитарне помоћи није правио европски Ербас већ је правио руски Иљушин, 11 авиона није стигло из Брисела већ из Москве.”

Шешељ је рекао да власт није прихватила иницијативу Српске радикалне странке да се особљу Српско-руског хуманитарног центра у Нишу да дипломатски статус, нити да се сличан центар формира и у Војводини, иако је прикупила више од 30.000 потписа грађана Србије.

„Сматрамо да ЕУ неће више примати нове чланице, већ је најавила шта ће се дешавати са земљама на периферији Европе, земљама као што су Србија, и да за њих постоји план, односно њихова будућност у интеграционим процесима није у ЕУ већ у тзв. ’малом шенгену’,” казао је Шешељ и додао, „ сматрамо да уколико треба да бирамо између такозваног ’малог шенгена’( уније Северне Македоније, Албаније и Србије) и Евроазијске економске уније, свакако су наши интереси у савезу са Русијом.

„Ми сматрамо да је то наша перспектива, да то треба да буде политика Владе Републике Србије, а не испуњавање свих могућих захтева из Брисела. Видели смо да они нису у нашем интересу и видели смо да европске интеграције нису будућност за овај регион,” закључио је Шешељ.

https://www.youtube.com/watch?v=xDz_4A1-KAk

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР