Српска радикална странка захтева изједначавање најнижих плата и пензија са најнижом потрошачком корпом

Српска радикална странка упозорава на свакодневно повећање цена роба широке потрошње, што угрожава егзистенцију више милиона људи у Србији. Угрожено је више од два милиона пензионера чија је пензија нижа од 20.000 динара, али и скоро милион  запослених који примају најнижу зараду, такозвани минималац, или зараду која је незнатно изнад минималца, који у Србији данас износи 33.843,12 динара.

Поскупљење бензина, цигарета, ТВ претплате, електричне енергије, путарине, пореза на имовину, рачуна за воду, банкарских услуга, јестивог уља, као и великог броја роба широке потрошње, све је то довело до повећања цене најниже потрошачке корпе, која, према последњим подацима за фебруар 2021. године, износи 38.354,39 динара.

Српски радикали понављају захтев да се најниже пензије и минимална зарада хитно изједначе са минималном потрошачком корпом, јер је недопустиво да је за скоро три милиона пензионера и запослених чак и минимална потрошачка корпа недостижна. Осим тога, повећање куповне моћи становништва добро делује и на побољшање општег економског стања у држави.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ