Српска радикална странка захтева нове парламентарне изборе

Александар Шешељ, заменик председника Српске радикалне странке, истакао је на данашњој конференцијида се после тридесет година вишестраначја у Србију вратио једнопартијски систем и нагласио да је разрешење ове кризе у одржавању нових избора, без злоупотреба и кршења прописане процедуре.

У Србији су 21. јуна одржани најнерегуларнији избори од увођења вишепартијског система.

Због низа неправилности утврђених на бирачким местима Републичка изборна комисија још увек није прогласила коначни резултат избора, што се никада пре није десило.

Избори су поновљени на више од 200 бирачких места, а Републичка изборна комисија није имала увид у изборни материјал са тих бирачких места зато што су представници власти одбили предлог чланова РИК-а из Српске радикалне странке да се отворе сви спорни џакови и утврде прави разлози за понављање избора.

Индикативно је да се излазност бирача неуобичајено повећала у последња два сата, што указује на фиктивну излазност и насумично убацивање листића у гласачке кутије и заокруживање наводних бирача у бирачком списку, што је резултирало оволиким бројем поновљених избора.

Резултат ових избора не одражава расположење народа према политичким странкама јер сигурно 5/6 бирача не подржава власт Александра Вучића који је обезбедио управу толику већину у Народној скупштини, закључио је Шешељ.

https://www.youtube.com/watch?v=8iN3QLi3XQ8

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ