Српска радикална странка захтева раскид Споразума о стабилизацији и придруживању ради заштите српских пољопривредних производа

Српска радикална странка годинама упозорава да Србија мора да раскине Споразум о стабилизацији и придруживању ради заштите наших пољопривредних производа и стварне помоћи српском сељаку.

Због ССП-а Србија годишње губи огромне количине новца, пољопривреда пропада, а увознички лоби цвета.

Због нелојалне конкуренције са страним пољопривредним производима који се увозе без плаћања царине, наши производи постају неинтересантни купцима, због чега сељаци трпе огромну материјалну штету.

Да би скренули пажњу власти на реалне проблеме, сељаци прибегавају и неким активностима које и њима наносе штету. Једне године просипају млеко, друге бацају кромпир или га остављају у земљи, остављају необране јабуке, бацају паприке, а ове године су бесплатно поделили тоне парадајза због тога што је српско тржиште преплављено парадајзом из Албаније, па наш сељак не може да прода оно што је произвео.

Када проблем ескалира, министри и влада обећавају да ће наћи решења, а та решења су углавном делимична и тренутна, што изазива гнев и незадовољство. Министри се појављују да гасе пожар, уместо да превентивно делују да до њега не дође.

Српски радикали сматрају да је једино решење за спас пољопривредне производње заштита произвођача, а то је могуће само раскидом Споразума о стабилизацији и придруживању, након чега би наши пољопривредни производи нашли своје место код потрошача у Србији.

 

 


 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ