Српски радикали инсистирају на развоју туристичких капацитета општине Љубовија

Општински одбор Српске радикалне странке Љубовија сматра да је туризам једна од стратешких грана која се ове, али и следеће године, у Љубовији мора свим снагама развијати. При крају нимало лаке године кроз коју сви пролазимо, свесни смо да нам је једино преостало да за следећу годину створимо боље услове боравка на територији наше општине, како бисмо унапредили стање туристичке понуде у нашем граду.

„У Љубовији је током ове летње сезоне била максимална потражња за свим смештајним капацитетима које имамо на располагању. У приватном смештају, категорисаних капацитета је око 300, а интересовања је било можда и за још толико! Оно што је бацило сенку на масовни долазак туриста у Љубовију и што је највише засметало су препуни контејнери, њихов изостанак на појединим местима (у туристичком епицентру), хигијена града уопште, а као резултат тога, смеће је завршавало на зеленим површинама, али и у реци. Било је проблема и са јавном расветом, заосталом ризлом на путевима, одржавањем зелених површина, са речним коритом после јунских поплава... У последње време, Љубовија је добила неколико дечијих игралишта, спортских и терена за рекреацију, који ће бити понос нашег града, а хитно се мора решити проблем видео надзора ових површина али и питање надлежности за управљање тим комплексима. Апелујемо на грађане да се домаћински понашају према овим садржајима, јер ово је опште добро свих нас“, истиче Александра Илић, председник Управног одбора Туристичке организације Љубовија и члан Општинског одбора Српске радикалне странке Љубовија.

Медијима се обратио и Александар Реновчевић, председник ОО СРС Љубовија и члан Општинског већа.

„Српски радикали су у општини Љубовија део тима људи који желе да раде за добробит наше општине. Тражимо подршку наших грађана, њихове предлоге и сугестије како да унапредимо нашу заједницу и створимо бољи амбијент за живот у Љубовији. Уверени смо да ћемо у томе успети. Значајно су отежани услови услед пандемије вируса ковид 19 и катастрофалне поплаве из јуна, али смо свакодневно на истом задатку. Санирају се последице поплаве, реконструишу улице, школе, мост на магистралном путу је завршен знатно пре рока... Ускоро почиње припрема буџета за наредну годину. Ми српски радикали ћемо инсистирати на томе да се уведе неколико веома важних ставки за наше суграђане, попут бесплатних уџбеника за ђаке прваке, затим да се издвоје средства за развијање зимских туристичких потенцијала и изврши категоризација свих лежаја који чекају на ред за то“, закључио је Реновчевић, истакавши да ће Српска радикална странка на следећој конференцији за медије детаљно представити своје предлоге за побољшање општинског буџета.

https://www.youtube.com/watch?v=4FY9LVQbRO0

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ