СРПСКИ РАДИКАЛИ ОШТРО СЕ ПРОТИВЕ УВОЂЕЊУ ПОЛИЦИЈСКОГ ЧАСА

Српска радикална странка се противи увођењу полицијског часа и затварању целе земље зато што та мера не би донела очекивани резултат, што је показала пракса у великом броју европских земаља које су прибегле овако ригорозној мери.

Српски радикали се залажу за свеобухватније деловање свих надлежних органа у примени важећих мера које је прописао Кризни штаб. Свакодневно смо сведоци да се постојеће мере не примењују у потпуности, а да надлежни органи примењују различите аршине према прекршиоцима мера.

Српска радикална странка сматра да државни органи морају на исти начин да се односе према сваком прекршиоцу прописаних мера, јер не може бити разлике у неношењу заштитних маски у градском превозу или неком кафићу и клубу, на пример.

Српски радикали позивају надлежне државне органе да ангажују све расположиве ресурсе у контроли примене прописаних мера и кажњавању оних који те мере не поштују, без изузетка.

Истовремено, Српска радикална странка апелује на грађане да искористе своје право избора и да се вакцинишу против коронавируса, а лекарима, медицинском и немедицинском особљу у ковид болницама пружамо пуну подршку и захвалност на несебичном ангажовању на очувању здравља народа.

Одговорност за ситуацију поводом епидемије је на Влади Републике Србије, која је дужна да обезбеди да сви грађани пред законом буду једнаки и не сме да дозволи било какав привилегован третман за прекршиоце мера, поготово за оне који су повезани са владајућом странком. Влада мора да подстиче подизање свести о опасном вирусу и да на свом примеру покаже да мере важе за све подједнако.

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ