Српски радикали подржавају захтеве фриленсера!

Српска радикална странка не прихвата став Владе Републике Србије да се буџет пуни ретроактивним наплатама пореза и других дугова који застаревају за три, односно за пет година. Због тога захтевамо да се отпишу сва дуговања фриленсера настала пре доношења закона којим ће се та материја регулисати. Није обавеза грађана и правних лица да сносе последице инертности одређених служби које нису на време обављале свој посао. Од када се појавио проблем са фриленсерима, односно људима који зарађују путем интернета, српски радикали су изнели свој став и стали у заштиту интереса тих лица.

С обзиром да Влада Републике Србије није показала разумевање ни вољу да истински реши проблем који је настао због пропуста Пореске управе, Српска радикална странка наставиће да подржава њихову борбу за отпис ретроактивно зарачунатих дуговања. Правни тим Српске радикалне странке упутиће Народној скупштини, у име радника на интернету, предлог закона којим ће се на правичан и уставан начин регулисати права и обавезе фриленсера, уз инсистирање на отпису обавеза насталих у периоду пре доношења закона.