Српски радикали покренули иницијативу за стављање ван снаге Закона о извршењу и обезбеђењу

Српски радикали су  покренули иницијативу за стављање ван снаге Закона о извршењу и обезбеђењу, јер је тај акт донео скоро исто зла грађанима Србије као и време владавине ДОС-а на почетку 21. века. Наводећи да постоји велика сарадња одређених банака и приватних извршитеља, Александар Вешић, секретар Општинског одбора Српске радикалне странке Богатић, је оценио да се приватни извршитељи често понашају као харачлије и да не воде рачуна о односу висине дуга и вредности имовине дужника.

-Тај закон је увео режим Бориса Тадића 2012. године, ако нам и не прође ова иницијатива док смо опозициона странка, један од првих предлога закона које ћемо предложити кад будемо стекли статус парламентарне странке биће стављање ван снаге Закона о извршењу и обезбеђењу, односно враћање ове надлежности у судске институције - рекао је Вешић.

-По систематизацији Србији је потребно 308 приватних извршитеља и док раде на овакав начин, много их је и да је само један. Један од примера је да је у један стан у Београду ушао извршитељ, а потом је тај стан купио син његовог колеге. Дуг за комуналне услуге који у почетку износи 5.000 динара нарасте и на десет пута већи износ, при чему највеће учешће у структури дуга имају обавезе према приватним извршитељима. Овде се ради о нерегуларностима приликом поступка извршења и његовој злоупотреби - сматра Вешић.

Вешић је додао да га радује, како је рекао, што одређени број јавних предузећа у Србији више не жели да измирење обавеза од корисника тражи преко приватних извршитеља и што питање дугова покушавају да реше договором, имајући притом разумевање за своје дужнике.

-На крају, користим прилику да нашим суграђанима честитам божићне и новогодишње празнике и да им пожелим првенствено добро здравље, јер је време које је иза нас било пуно изазова и још једном је доказано колико су нам важни заједништво и хуманост - закључио је Вешић.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ