Српски радикали посетили амбасаду Венецуеле и пружили подршку режиму Николаса Мадура!

Народни посланици Српске радикалне странке посетили су данас амбасаду Венецуеле где их је примила отправница послова Диа Надер де ел Андари са сарадницима.
Сусрет је протекао у изузетно срдачној и пријатељској атмосфери. Потпредседник Српске радикалне странке Вјерица Радета истакла је да српски радикали недвосмислено подржавају борбу народа Венецуеле против глобализма и америчке хегемоније. Она је такође информисала представнике амбасаде Венецуеле у Београду да су сви посланици Српске радикалне странке приступили групи пријатељства са Венецуелом, док је проф. др Војислав Шешељ од формирања актуелног скупштинског сазива био члан те групе.
 
Радета је такође навела да иза проблема у Венецуели стоје велике силе које намеравају да помоћу војне интервенције на власт доведу своје послушнике који ће им омогућити да несметано пљачкају и да се то може спречити само уколико на власти остане режим који је народ легитимно изабрао, а који предводи председник Николас Мадуро. 
 
Она је истакла да је Србија мала држава чији грађани тренутно могу да упуте само моралну подршку, али да би било добро да Венецуела затражи помоћ великих сила - Руске Федерације и Народне Републике Кине. Диа Надер де ел Андари се сложила са овим ставом и навела да се народ Венецуеле нада да ће Русија и Кина војно интервенисати уколико дође до оружаних сукоба. 
 
Народни посланици Српске радикалне странке су потписали отворено писмо народа Венецуеле и пријатеља ове државе упућено народу Сједињених Америчких Држава, у коме се апелује на тај народ да се успротиви војној интервенцији у Венецуели, јер су потези америчке владе директно у супротности како са међународним правом, тако и са интересима обе државе.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР