Српски радикали упозоравају да држава намерава да дипломиране дефектологе замени курсистима

Министар просвете, науке и технолошког развоја представио је представницима Светске банке пројекат „Инклузивно предшколско васпитавање и образовање.“ Као један од приоритета Владе Републике Србије најављено је стварање бољих услова за одрастање деце. За реализацију овог пројекта министар је најавио обуку за око 12.000 васпитача који ће реализовати најављени пројекат.

Српска радикална странка нема ништа против инклузивног предшколског васпитања и образовања, али начин на који то намерава да уради Влада Србије је лош и штетан. Не може се очекивати да овај посао раде људи који ће се наводно обучити за то на курсу од неколико дана. Држава форсира курсисте, а занемарује петогодишње студирање дефектолога који су већ школовани и оспособљени за тај посао.

Мешање светске банке у овај посао значи да ће Србија за обуку курсиста вероватно узети још један кредит од Светске банке, а ефеката неће бити.

Српски радикали захтевају да држава коначно призна дефектолошку науку и у свакој школи, предшколској установи и установама социјалне заштите ангажује дипломираног дефектолога који ће се бавити инклузивним предшколским васпитањем и образовањем и наглашавају да дипломирани дефектолози раде у бутицима и кафићима, а држава би да баца паре на финансирање кратких курсева који би требало да замене петогодишње студије.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ