Српски радикали Врбаса: Изградићемо споменик ослободиоцима из Првог светског рата

Општински одбор и Савет за омладину Српске радикалне странке Врбас обележили су дан примирја у Првом светском рату. С обзиром да у Врбасу нема споменика ослободиоцима из Првог светског рата, српски радикали су венац положили на споменик палим борцима у отаџбинским ратовима деведесетих година, који је у Врбасу подигнут у време власти Српске радикалне странке.

Српски радикали се залажу да, у част сећања на херојску борбу српске војске, која је оставила дубок траг у нашој историји, Врбас добије споменик ослободиоцима из Првог светског рата.

Врбас је место где су колонизовани Срби из Црне Горе, где су живот започели протерани и избегли Срби из Републике Српске Крајине и Републике Српске, место које најбоље осликава јединство српског бића и зато заслужује такав споменик.

„Морамо оставити у аманет будућим генерацијама да никада не забораве милион и две стотине хиљада живота уграђених у слободу ових крајева“, истакла је Викторија Пољак, члан Савета за омладину Општинског одбора Српске радикалне странке Врбас.

Овај споменик би подсећао и учио будуће генерације да је слобода највећа светиња која се мора чувати и за коју се вреди борити, а постојаћемо док памтимо херојску прошлост нашег народа – закључила је Викторија Пољак.

Србија је вечна док су јој деца верна!