СРС Лозница: Директор Топлана Миодраг Дишић наставља са неправилностима и троши новац грађана

Потпредседник Градског одбора Српске радикалне странке (СРС) у Лозници Ненад Самарџић изјавио је данас да избор Миодрага Дишића за директора Јавног комуналног предузећа (ЈКП) Топлана прати низ неправилности, износећи нове податке до којих је странка дошла.

Како је објаснио, Дишић је расписао јавну набавку за изградњу магацина и радионице код ЈКП Топлане, ангажован је и извођач, али после "пар рупа" радови су обустављени јер нема грађевинске дозволе.

"Он покушава да вади флеке и подноси захтев за издавање нове грађевинске дозволе, али градска управа га одбија. Земљиште на којем он ради није у власништву ЈКП Топлане", рекао је Самарџић на конференцији за новинаре.

Он је нагласио да је Дишић подигао износ већи од 18 милиона динара из градског буџета, "потрошио паре", а посао није урађен.

"Ми, одборници Српске радикалне странке, постављамо питање у градском парламенту – где је новац грађана", рекао је Самарџић.

Говорећи о "пропустима" Дишића, Самарџић је навео да је Државна ревизорска институција (ДРИ) установила да се за једног радника не води евиденција, па је "направљен чист фалсификат у којем су дописани радни сати и име радника за целу годину".

"Значи, нису га имали целу годину и сад се појављује тај радник да је ту. То је чист фалсификат", рекао је Самарџић.

Он је навео да се Дишић понаша "бахато" и даје отказ радницима који му нису по укусу.

"Тако се радник који је добио отказ жалио суду и добио спор, због чега ЈКП Топлана мора да му исплати 300.000 динара", рекао је Самарџић.

Он је навео да је ДРИ послала председници Скупштине града извештај у ком се констатује пропуст и тражи предузимање мера према ЈКП Топлана и Дишићу, али је председница скупштине овај акт "прећутала".

"Директор Дишић није поступио по препорукама ДРИ, а владајућа већина га је поново изабрала за директора", рекао је Самарџић, наводећи да су се стекли услови за његово разрешење.

https://www.youtube.com/watch?v=GmALO4m5DXE

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ