Стоп дужничком ропству Врања

Пчињски окружни одбор Српске радикалне странке подсећа јавност да је Скупштина града Врања на седници одржаној 29. октобра 2020. године усвојила ребаланс градског буџета, којим је утврђено да буџетски дефицит износи готово 240 милиона динара. Напредњачка власт у Врању решила је да један део поменутог дефицита финансира задуживањем града Врања у износу од чак 120 милиона динара.

Ми, српски радикали, позивамо напредњачку власт у Врању да одустане од задуживања и да расходе из градског буџета планира на основу реалних прихода, а не да задужује будуће генерације.

Подсећамо напредњачку власт у Врању да је сама признала да је дошло до пада прихода у градском буџету, што је проузроковано епидемијом Корона вируса. Сада је евидентно да ће део следеће године бити под утицајем Корона вируса и да ће уследити озбиљна економска криза која ће се одразити и на градски буџет. У таквим околностима, градска власт не би смела прибегавати задуживању Врања, требало би да рационално планира расходе. Међутим, напредњачка власт у Врању, очигледно, игнорише стварност.

Напредњаци у Врању се вероватно уздају у помоћ својих сателита из тзв. Српске деснице, који су показали да је све могуће, обезбедивши солидан резултат странке мађарске националне мањине у нашем граду.

Подсећамо јавност да је градска власт у Врању показала колико је неспособна када је у питању реконструкција Улице Боре Станковића, као једне од три кључне улице у граду. Реч је о улици која је дугачка само хиљаду метара. Такође, подсећамо да напредњачка власт у Врању није у стању да изгради ни водовод до села Нерадовац, које је удаљено свега пет километара од Врања.

Све су то разлози који изазивају забринутост код нас, српских радикала, када су у питању било какви потези градске власти, а камоли они који су усмерени на задуживање нашег града. Срамота је да се град задужује, а да грађани у поменутом селу немају ни питку воду у 21. веку!

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ