Стоп задуживању Жагубице

Браничевски окружни одбор Српске радикалне странке пажљиво прати и анализира стање општинских финансија у општини Жагубица. Познато је да је Скупштина општине Жагубица на седници одржаној 4. септембра 2020. године усвојила ребаланс буџета за 2020. годину. Поменутим ребалансом, напредњачка власт у Жагубица планира да задужи општину за преко 58 милиона динара код домаћих кредитора.

Ми, српски радикали, позивамо локалну напредњачку власт у Жагубици да одустане од задуживања и да општинске расходе планира на основу реалних прихода, а не да задужује будуће генерације.

Задатак сваке власти у општини Жагубица мора бити предузимање свих могућих мера, како би се зауставио нестанак ове општине. Општинска власт у Жагубици мора издвојити озбиљна средстава за помоћ младим брачним паровима, породицама са децом, предузетништу и социјално најугроженијем становништву.

Ми, српски радикали, подсећамо локалну напредњачку власт да је општина Жагубица за мање од десет година изгубила преко хиљаду становника. По проценама Републичког завода за статистику, средином 2019. године у општини је живело око 11.159 становника. Напомињемо да су према званичним подацима, у 2019. години, у Жагубици рођене 64 бебе, док је број умрлих готово 199, тј. неколико пута већи. Овакве чињенице морају представљати знак за узбуну и за предузимање хитних мера у области популационе политике, како би се спречио нестанак ове општине, тј. опадање броја становника, односно броја пореских обвезника.

Нама, српским радикалима, несхватљиво је да скупштина општине коју чини свега 25 одборника (од чега су 22 одборници СНС-а), као орган власти у Жагубици, грађане те мале општине кошта близу 10 милиона динара. Нажалост, не заостају ни трошкови председника општине, који износе близу 8 милиона динара за текућу годину.

Очигледно, локална нпредњачка власт се бави сама собом, а не проналажењем решења за опстанак грађана и општине Жагубица.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ