Свим студентима морају се обезбедити услови за завршетак студија по програму по којем су започели студирање

Српска радикална странка захтева од Владе Републике Србије да свим студентима који то желе омогући да наставе студије по програму по којем су их започели. Универзитети су дужни да свима обезбеде одговарајуће услове за наставак студија по старим програмима, без обзира када су започели студије.

Студент има право да студира до краја живота под условима по којима се уписао на факултет и нико не сме то право да му ускрати.

Министарство и универзитети немају право да улазе у разлоге дужине студирања, јер је то неотуђиво право сваког грађанина. Студенти који нису на редовним студијама плаћају своје школовање и то мора да им се омогући.

Српска радикална странка упозорава надлежно министарство и Владу на члан 71. Устава Републике Србије који сваком гарантује право на образовање и прописује да сви грађани имају, под једнаким условима, приступ високошколском образовању”. Избор факултета и дужина студирања је лична ствар сваког појединца.