Свим запосленима на одређено време у државној управи, локалним самоуправама и јавним предузећима обезбедити стално запослење

Запошљавање на одређено време је вишеструки проблем. Запослени немају никакву сигурност да ће и наредног дана бити на послу, не могу узимати кредите за решавање свакодневних животних проблема, млади не могу решавати стамбена питања јер не могу добити кредит за куповину стана и све то свакако утиче и на ефекте рада.

Модел запошљавања на одређено време присутан је одавно, али је последњих неколико година достигао свој врхунац. Власт користи запослене на одређено време за обезбеђивање такозваних капиларних гласова за изборе. Представници власти запосленима нуде обећање о трајном запослењу одмах после избора, али под условом да обезбеде одређени број гласова. Што је најгоре, запослени своју обавезу испуни, а послодавац заборави на дато обећање.

Српска радикална странка захтева да се сви уговори о раду на одређено време у државној управи, локалним самоуправама и јавним предузећима пре расписивања ванредних парламентарних избора замене уговорима о сталном запослењу и да се велики број људи ослободи притиска и уцена на априлским изборима.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ