Сврљиг се више не сме задуживати

Нишавски окружни одбор Српске радикалне странке са великом забринутошћу прати стање општинских финансија у Сврљигу. Одлука о буџету којом је планиран буџетски дефицит од скоро 30 милиона динара, који ће се финансирати и кредитом од 15 милиона динара је упозоравајућа, а ребаланс којим је планиран дефицит од скоро 48 милиона динара и финансирање тог дефицита кредитом од 34 милиона динара сигурно ће угрозити функционисање ове локалне самоуправе.

Очигледно је да је напредњачка власт у Сврљигу планирала велике расходе у буџету за текућу годину које је повећала за само два месеца за скоро 20 милиона динара. Евидентно је да власт није планирала реалне приходе и расходе, што значи да ће дефицит вероватно непрекидно расти, а пратиће га задуживање општине.

Ми, српски радикали, упозоравамо локалну власт у Сврљигу да они не постоје само да би се општинском руководству и општинским службеницима исплаћивале плате. Локалне самоуправе су обавезне да обезбеде средства за уређење комуналне инфраструктуре на целој општини и то је основна функција сваке локалне самоуправе.

Српска радикална странка сматра да ће свако ново задуживање сврљишке оптине довести до дужничког ропства све становнике Сврљига јер грађани плаћањем пореза и доприноса пуне општински буџет, а овако неодговорним одлукама локалне власти грађани ће плаћати кредите којима их одборници скупштинске већине задужују.

Српски радикали подсећају на трагичну демографску слику општине Сврљиг и позивају власт да локалну политику усмере на стварање услова да сврљижани остану у својој општини.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ