Тешко Србима на Косову ако ова власт штити њихове интересе!

На данашњој конференцији за новинаре, потпредседник Српске радикалне странке Зоран Красић обратио се надлежним органима поводом два проблема који муче наше људе на територији Косова и Метохије.

Први проблем се односи на то што председници привремених органа, јединица локалне самоуправе Републике Србије на територији Косова и Метохије, који су истовремено и функционери локалне самоуправе по Тачијевим законима, не признају правоснажне судске пресуде судова Републике Србије. Срби који су у Грачаници, без икаквог разлога, избачени са посла, добили су поступке пред српским судовима. Међутим, људи нису враћени на посао јер у Грачаници ради кадар Српске напредне странке, Караџић, који прима плату из буџета Републике Србије и из буџета терористичког Косова, и нема те силе која може њега да натера да примени и да поштује правоснажне судске пресуде судова Републике Србије.

Други проблем је то што је Србија по Бриселском споразуму наводно била у обавези да формира своје телекомуникационо предузеће за територију Косова и Метохије. Позвани су сви Срби претплатници услуга, да обнове уговоре. Да би то урадили, Срби су морали да донесу личну карту терористичког Косова, и да на тој личној карти пише, не да су Срби, него да су Косовари. Значи, орган Републике Србије тера Србе да се изјашњавају да су Косовари. Са тим уговором и са тим мобилним телефоном не могу више да плаћају услуге у Београду као што су то раније радили, јер је то већ роминг. И уплата свих трошкова коришћења мобилних телефона врши се само у експозитури НЛБ банке у Косовској Митровици, и то само у еврима.

Српски радикали се питају: како то ова власт штити интересе Срба на Косову?

Док год важи девиза Европска унија нема алтернативу и док Србија буде ишла том стазом, нама ће се дешавати лоше ствари јер ова власт не ставља на прво место овај народ и државу и не штити фундаменталне интересе својих грађана.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР