Убиство Александра Захарченка представља терористички акт!

Српска радикална странка изражава искрено жаљење због бруталног убиства Александра Захарченка, лидера Доњецке Народне републике, хероја устанка против украјинског неофашизма и вође руског народа у Новорусији. Захарченко је имао чин генерал-мајора, учествовао је у борбама, два пута је био рањаван и био је носилац више одликовања. Иза њега су остали супруга Наталија и четворица синова. 

Убиство Захарченка, почињено од стране украјинских нациста, представља терористички акт који ће несумњиво довести до повећања тензија и додатног заоштравања ситуације у Доњецку. Српска радикална странка сматра да је међународна заједница дужна да захтева и контролише непристрасну истрагу о овом злочину, као и да осуди деловање пронацистичког режим у Украјини, инструментализованог од стране западних сила.

Српски радикали у потпуности подржавају херојску борбу народа Доњецка за независност и поштују њихову одлуку да не признају институције Украјине. Делегација Српске радикалне странке посетила је Доњецк пре нешто више од годину дана и том приликом пренела Александру Захарченку поздраве и подршку проф. др Војислава Шешеља. Српски радикали ће наставити да одржавају блиске пријатељске односе и са Доњецком и са Луганском и са Кримом, истовремено се надајући да ће се читава Украјина вратити на словенски пут и одустати од европских и атланских интеграција које су узрок свих подела и сукоба између Украјинаца и Руса који живе у Украјини.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР