Ћутање је Србе довело до пропасти!

Пчињски окружни одбор Српске радикалне странке је протеклих месеци захтевао од одборника српских странака у Скупштини општине Бујановац да прекину дремање и ћутање и да гласно проговоре о животним проблемима српског становништва. Они су и даље ћутали! Пробудили су се када је већ све било готово, прецизније, када је општински буџет већ био скројен и спреман за усвајање. Очигледно је да су то учинили због предстојећих избора. Неко би хтео да и даље буде народни посланик, а зна да то неће бити уколико не освоји огроман проценат гласова у матичној општини. Зато се одједном сетио српских села и проблема са којима се деценијама суочавају њихови житељи. Све до сада, прече му је било да буде у групама пријатељства са Шри Ланком, Екваторијалном Гвинејом, Мадагаскаром, Парагвајем, Узбекистаном, Јамајком, Бахамима, Гвинејом Бисао и читавим низом других земаља. Очигледно, посланик је обожавао егзотичне дестинације, док га родни крај није интересовао. Сетио га се тек када је осетио да се мора борити за своју фотељу у Народној скупштини, а сви знамо да од његовог седења у скупштинским клупама Срби у Бујановцу нису имали никакве користи.

Нажалост, једнак однос према селима у којима живе Срби показало је и актуелно општинско руководство. Очигледно је да они немају намеру да озбиљно улажу у инфраструктуру у српским селима. Издвојили су минималне суме за огромне потребе српских села. Сви знамо да се тим новцем не могу решити озбиљни проблеми који муче мештане ових села. Таквим понашањем, општинска власт у Бујановцу је јасно ставила до знања да је не занима судбина српских села и на посредан начин послала јасну поруку српском становништву.

Ми, српски радикали, на време смо упозоравали до чега ће довести њихов нерад и ћутање о дискриминаторском понашању општинске власти према житељима српских села. Сада сви виде да српски живаљ не може више да рачунати на одборнике који седе у Скупштини општине Бујановац и да је време да сви збијемо редове око Српске радикалне странке, која једина сме проговорити о животним проблемима српског народа у Бујановцу. Све друго је већ виђено и превазиђено!

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ