Увести нови вид помоћи здравственим радницима

Градски одбор Српске радикалне странке Чачак предлаже нови вид помоћи здравственим радницима, односно медицинском особљу. Та помоћ функционисању здравствених институција би се огледала у ангажовању људи који би обављали бројне пратеће физичке послове у тим установама који нису строго везани за стручан медицински у рад и тако би олакшали положај здравствених радника. Да подсетимо, док је служење војног рока у Србији било обавезно, постојало је и цивилно служење војног рока, који су поједини одслужили у здравственим установама. Ми српски радикали предлажемо неки вид мобилизације тих људи.

Сви смо свесни да су хероји данашњице, између осталих, и здравствени радници. Наше здравље и наши животи су, наравно, у нашим, али и у њиховим рукама. Осим што нас лече и негују, они и физички ринтају, па хајде да их бар тог тешког физичког напора ослободимо! Зашто да медицинске сестре тегле боце са кисеоником, које уопште нису лаке, зашто то не би уместо њих радили војници који су служили цивилни војни рок? Зашто да медицинске сестре носе храну и друге потребне ствари из удаљених зграда? Зашто и то не би радили на тај начин ангажовани људи? Сигурно има још много тих пропратних физичких послова које би цивилни војници могли да одраде уместо медицинских радника.

Градски одбор Српске радикалне странке Чачак сматра да чак и у случају запослености појединаца који би били ангажовани за овакав вид помоћи треба да им се омогући да одсуствују две недеље са посла, а да им потом као симболична награда следује две недеље одмора, уз договор између државе и послодавца да им се не сме дати отказ и да им се за тај месец исплати редовна плата. Тим поводом, ми српски радикали постављамо питање: која је била сврха цивилног служења војног рока (у овом случају у здравственим установама) ако не да би се то људство искористило баш у оваквим ситуацијама!

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ