Ваљевски радикали поручују – Организовано ћемо се супротставити демонстрацији силе од стране јавних извршитеља

Општински одбор Српскe радикалне странке Ваљево упозорава јавност да су у последњих десетак дана на многе адресе у Ваљеву и околини стигли извршни предмети старији од три године, који су достављени из судова јавним извршитељима, а извршитељи су их проследили грађанима.

– Ко зна колико је још таквих предмета спремно да се отпреми. Неплаћене комуналне услуге, саобраћајни прекршаји, ТВ претплата... Пошто судови нису одрадили велики број предмета који су стизали из комуналних предузећа, нису поштовани рокови. Када суд добије предлог за извршење, мора у законском року да одлучи о том предлогу и да достави одлуку дужнику. То није урађено у 90% случајева, дакле, чињеница је да се ради се о незаконитом поступању, због чега грађани имају основа за покретање парница против државе и накнаду штете. Да је то урађено на време, грађани би били у могућности да плате дуговања без камата за све године које су прошле до добијања „честитке“ од извршитеља. Ова демонстрација силе, још једна у низу, сада би могла скупо да кошта државу. Извршитељи су једна легална крими група која одузима покретне ствари, куће... – упозорава Жељка Милићевић, председник Oпштинског одбора Српске радикалне странке Ваљево.

Општински одбор Српскe радикалне странке Ваљево поручује да смо ту да правно помогнемо и посаветујемо све оне грађане који имају проблем са извршитељима и да заједно можемо да их натерамо да се они плаше народа, а не народ њих.

– Познато је да је Српска радикална странка прикупила преко 100 000 потписа грађана који су били за укидање јавних извршитеља и да је Скупштина Републике Србије то игнорисала. Сада ћемо мало радикалније то да радимо... Апелујемо на све грађане који имају овај проблем, да у судовима провере да ли против њих постоји предлог за извршење, од којег је датума, да ли је суд донео одлуку и да ли је покушао да је достави. Тако ће знати шта је пропуштено, а није смело бити. А онда судове затрпати предметима где ће грађани тражити надокнаду, било због кршења права на суђење у разумном року, било због незаконитог поступања – истакла је Жељка Милићевић и позвала све да дођу у просторије Српске радикалне странке за било какав савет или помоћ, јер само заједно можемо решити многе глупости и многе неправилности које постоје, а тичу се рада, боље рећи нерада јавних извршитеља.

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ