Ваљевски радикали решени да натерају општинску власт на рад, ред, ажурност и легалност

Општински одбор Српске радикалне странке Ваљево констатује да је одговор који је, по
нашем захтеву, стигао од повереника за јавне информације Града Ваљева, и то након месец дана чекања, пре свега непрофесионалан, а питање је и колико је тачан.

„Ми српски радикали у Ваљеву смо већ поставили питање о оправданости и приоритету
реконструкције улице Вука Караџића. Знамо да се Град за пројекат реконструкције кредитно задужио за око 150 милиона динара и да се, доласком нове гарнитуре општинске власти, покушава измена пројекта који је већ плаћен. О разлозима не треба много размишљати, јер су у питању лични интереси. Зато смо упутили захтев за увид у документацију пројекта, документацију о систематизацији радних места Одељења за урбанизам, грађевинарство, саобраћај и заштиту животне средине, као и информацију о броју запослених у 2019. и 2020. години. Документација је стизала спорадично и непотпуно. Пројектну документацију нисмо добили јер је, како кажу, веома обимна, а пробијање законског рока за доставу, Младен Симоновић, обрађивач захтева за приступ информацијама од јавног значаја у Градској управи града Ваљева, образложио је петодневним изостанком са посла због рођења детета. Да је разлог месечни циклус, можда би се и уклопио“, истакла је Жељка Милићевић, председник општинског одбора Српске радикалне странке Ваљево, додавши да, иако је нафризирана документација стигла, поента борбе српских радикала у Ваљеву је да натерамо градске функционере на транспарентност и легалитет.

Српска радикална странка је једина која ће у Ваљеву дићи глас против сваке неправилности у раду владајуће већине. Позивамо све општинске функционере да се држе законских норми, одредби и одлука које су сами донели, а ако то не желе, могу да рачунају на озбиљну критику.