Ваљевски радикали уз породицу Ракић и сваког грађанина којег егзистенцијално угрожавају извршитељи

Општински одбор Српске радикалне странке Ваљево још једном подсећа целокупну јавност на бројне проблеме које у свом раду узрокују јавни и приватни извршитељи, на проблем спорог рада судства, али и на џукелску пословну политику банака у Србији.

Да објаснимо, ако подигнете кредит и сложите се да вам гарант враћања тог кредита буде процена некретнине коју имате, доживите да банка обезвреди некретнину, иако проценитељ врши процену на основу тржишне вредности некретнине. Дакле, вештак каже да нешто кошта толико када би се продавало, а онда банка то сведе на две трећине износа или чак и мање и одобри кредит у том мањем износу, па тај кредит обрачуна у еврима и у тој валути задужи клијента. Исплата буде у динарима, и онда у одређеном временском интервалу таква комбинација повећава износ рате кредита. У свету такође постоји инструмент заплене имовине услед дуга, али се та имовина продаје по тржишној цени и нико нема право да је умањи, подсећају ваљевски радикали.

Желимо да скренемо пажњу јавности на случај породице Ракић, једне од многих која се суочава са проблемима са банком, извршитељима и судом. Наиме, ми, ваљевски радикали, покушавамо да помогнемо, а надамо се и да ћемо успети, јер је у њиховом случају направљено доста правних и процедуралних пропуста који нису смели да се десе, а који ову породицу доводе у егзистенцијалне, па чак и животне проблеме. Госпођа Ракић је контактирала радикале у Ваљеву, знајући за иницијативу за укидање извршитеља и од тада смо и правно, и на све нама доступне начине, ту да помогнемо. Пратили смо те заказане продаје, пратићемо и све остале радње у овом случају, појавићемо се и на лицитацијама, јер су оне јавне и како смо уз породицу Ракић, тако ћемо бити и подршка свима који имају проблем са извршитељима који наплаћују законски ненаплативе дугове комуналних услуга и слично. Госпођа Ракић је пример како је то живети у страху да се неко појави и каже – ово је сада моја кућа, вредела је девет и по милиона, а сада је моја за 2 милиона. Извршитељ који је у Ваљеву отворио канцеларију, а иначе је из Лознице или Зворника, рекао је да је једно лице из Чачка заинтересовано за куповину. Одакле том неком из Чачка информација, не треба нека велика памет да би се закључило.

Општински одбор Српске радикалне странке Ваљево истиче да породица Ракић не бежи од обавеза, али очекује проналажење најбољег решења за отплату дуга, јер све време кредит враћају у еврима, а исплаћен је у динарима, те је ова породица тиме додатно оптерећена. Исто се дешава многима чији су кредити у еврима. Српски радикали, стога, још једном позивају све грађане да се уједине у борби против јавних извршитеља и да сви заједно победимо ово зло модерног доба, које черупа и отима од оних којима је помоћ државе најпотребнија.

 

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ