Ваљевски радикали захтевају одговор на питање када ће Градски трг понети име Миленка Павловића

Ваљевски радикали су пре осам месеци поднели захтев да се име Градског трга промени и да трг добије име пилота Миленка Павловића. У међувремену је предлог прошао комисију за преименовање тргова и улица у нашем граду, али добио и одобрење Министарства Републике Србије.

– Бар десет пута смо упутили писмени захтев председници Скупштине града Ваљева и тражили да нас обавести о томе да ли ће и када ова тачка бити на дневном реду скупштинске седнице. На сваки, отприлике, трећи захтев добијали смо одговор да то неће бити на дневном реду – рекла је Жељка Милићевић, председник Општинског одбора СРС Ваљево.

– Да ли ово игнорисање има страначки мотив, да ли је ово ментална слика скупштинских функционера, нас не интересује, али порука је да радикали у Ваљеву неће одустати. Или ће се ово наћи на дневном реду на једној од скоријих седница скупштине града, или ће СРС Ваљево кренути у акцију прикупљања потписа петиције за преименовање трга, а можемо да вам кренемо и по фамилији, онако по српски, јер овај безобразлук захтева исто то – поручила је Жељка Милићевић.

Ова вишемесечна борба ће на крају добити некакав епилог, а ваљевски радикали се надају да ће тај епилог бити једини нормалан, природан и одговоран.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ