Покрајински избори: Већи буџет и конкретне мере у области заштите животне средине!

Једна од кључних тачака програма Српске радикалне странке за предстојеће покрајинске изборе је област заштите животне средине. Због небриге, немара и врло скромног улагања у заштиту животне средине, резултати у овој области су катастрофални. Војводина је данас црна еколошка тачка у Србији и то из корена мора да се мења – изјавио је на конференцији за медије Ђурађ Јакшић, први на листи кандидата са изборне листе „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка” за предстојеће покрајинске изборе.

Јакшић је рекао да се за екологију издвајају мизерна средства, мрвице из покрајинског буџета.

– Приоритет је изградња магистралног водовода и решавање проблема водоснабдевања, у првом реду, северног и средњег Баната. У преко 100 градова, општина и села на простору Покрајине, где живи готово 800.000 људи, ниво арсена у води је већи од дозвољеног. Војводина је један од региона са најмање шума у Европи. Само 40% домаћинстава је повезано на канализациону мрежу, док остали и даље празне септичке јаме. Сви већи градови испуштају комуналне и индустријске воде директно у реке, у водотокове, без икаквог пречишћавања. Имамо Велики бачки канал, најзагађенији водоток и Палићко језеро, највећу септичку јаму у Европи. Решавање ових проблема биће један од кључних приоритета Српске радикалне странке – истакао је Јакшић.

– Апсолутни приоритет мора бити исправна вода за пиће, пошумљавање, изградња канализационе мреже и пречистача отпадних вода и решавање проблема са одлагањем отпада. Уместо празне приче и декларативног изјашњавања о потреби заштите животне средине, народ од покрајинске власти очекује дела, далеко већи буџет и конкретне кораке у области екологије – закључио је Ђурађ Јакшић.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ