Величанствено дело наших предака! Слава ујединитељима!

Делегација Српске радикалне странке предвођена Ђурђем Јакшићем, председником Извршног одбора Српске радикалне странке, данас је положила венац на спомен плочу Јаши Томићу у Новом Саду, на месту где је 25. новембра 1918. године одржана Велика народна скупштина Срба, Буњеваца и осталих Словена. Јакшић се обратио окупљеним медијима следећим речима:

- Величанствено бесмртно дело наших славних предака не бледи ни данас. После 105 година од историјских одлука румске и Велике народне скупштине о присаједињењу Срема, Баната, Барање и Бачке матичној српској држави. Оно је једнако сјајно, величанствено данас као што је било и пре 105 година. Румска и Велика народна скупштина су наша радикалска тековина. Ми смо на њу поносни.

По узору на славне историјске новембарске дане 1918. године Српска радикална странка је уверена да ће ускоро доћи генерација која ће ослободити Косово и Метохију, присајединити Републику Српску и Црну Гору. Ми сањамо о дану када ће Република Српска Крајина поново бити најзападнија српска држава.

Линк ка видеу