Вјерица Радета: Проблем Мехе Омеровића мора да реши владајућа већина

Потпредседница Српске радикалне странке и народни посланик Вјерица Радета оценила је данас да је посланик владајуће коалиције Мехо Омеровић на аеродрому у Франкфурту „починио бруталну крађу козметичких производа чиме је нанео велику штету и срамоту и парламенту и држави Србији“, због чега ће Српска радикална странка инсистирати да се „то питање разреши до краја“.

На конференцији за новинаре у Скупштини Србије, Радета је рекла да „само може да претпостави каквој ће тортури бити изложени други посланици“ који буду путовали преко аеродрома у Франкфурту због тога што је Омеровић „обрукао и себе и Скупштину и државу Србију“, и још се позвао на имунитет показавши немачким полицајцима службени пасош.

Посланик Социјалдемократске партије Србије Мехо Омеровић раније је изјавио да је „имао непријатност“ са аеродромским обезбеђењем у Франкфурту јер је у „фри шопу“ осетио „снажне стомачне тегобе“, те је „морао да пожури у тоалет“, због чега није стигао да плати рачун.

Радета је, међутим, оценила да се ради о „бруталној крађи“ и позвала СДПС и владајућу Српску напредну странку да се „позабаве тим проблемом“ јер је Омеровић изабран на листи владајуће коалиције.

„То је одговорност и једних и других, без обзира што мандати неуставном одлуком Уставног суда припадају посланицима. Они би морали да се позабаве овим проблемом. Јер, ако мисле да ћемо, по оној народној 'свако чудо за три дана', заборавити овај случај – нећемо! Нећемо испуштати ту тему докле год он (Омеровић) седи у Скупштини“, рекла је она.

Посланица Српске радикалне странке је подсетила да ће ускоро на дневном реду бити предлози закона о локалним властима и Националном савету националних мањина, а да је управо Омеровић председник ресорног Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова.

„Не знамо како владајућа већина замишља да Мехо Омеровић председава том одбору? То се неће десити!“, рекла је Радета и подсетила да је он члан и Одбора за контролу служби безбедности, те је „право питање“ како ће он убудуће добити уверење да је прошао безбедносну проверу.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР