Власт да омогући свим грађанима да се лече, поправите амбуланте у унутрашњости

Српска радикална странка позвала је данас власт у Србији да посвети дужну пажњу становницима у унутрашњости државе и омогући им адекватне услове да се лече, указујући на пример амбуланте у Севојну, за коју се већ на први поглед може видети да је у катастрофалном стању.

"У јеку пандемије, када се из нашег буџета издвајају велика финансијска средства како би се изградиле ковид болнице и клинички центри, министар Златибор Лончар је, изгледа, заборавио на оне објекте у унутрашњости – причамо о објектима здравствених институција – који се налазе у катастрофалном стању", упозорио је потпредседник Српске радикалне странке Миљан Дамјановић.

Како је указао, "једна од таквих здравствених институција, односно амбуланти, налази се у градској општини Севојно, која припада граду Ужицу, броји 8.000 становника и има више од 1.500 мештана у већим насељима и селима која припадају општини Севојно. Ради се о три села: Злакуса, Горјани и Крвавци", прецизирао је Дамјановић, објаснивши да су радикали обишли амбуланту и разговарали са здравственим радницима.

Према његовим речима, амбуланту у Севојну су, изгледа, сви из власти заборавили, а "посебно министар Лончар", тако да у њу, како указују здравствени радници, "није уложен ни један једини динар, што се и види".

Наводећи да властима очито не пада на памет да је реконструишу, Дамјановић је констатовао да је "столарија потпуно уништена, неки прозори су чак заковани па не могу да се отворе, фасада неумитно пропада, пада, и може изазвати, не дај боже, трагичне последице". Код такве столарије, додао је, потребан је велики утрошак енергије да би се угрејале просторије, што значи и увећање трошкова.

"У овој амбуланти, веровали или не, лече се и најмлађи и старија лица. Постављамо питање – како неког лечити у оваквим условима", упозорио је Дамјановић.

Када се директор амбуланте пожалио због старих електричних инсталација, из Електропривреде Србије из Ужица добили су "усмени одговор да на своју руку користе електричну енергију, јер, како кажу, због таквих лоших и застарелих инсталација може доћи до споја и до повређивања", прича Дамјановић.

Још једна од поражавајућих околности, како истиче Дамјановић, је да ова амбуланта нема чак ни своја возила, већ морају сваки пут да затраже помоћ из града Ужица.

Међутим, наглашава он, с бројем амбулантних возила која тренутно имају у Ужицу, "не могу да покрију ни тај град, а камоли да помогну мештанима Севојна".

"Алармирамо јавност. Позивамо председника Владе и министра Лончара да подједнако воде бригу о свим грађанима Србије, небитно да ли живе у Новом Саду, Нишу или Севојну. Позивамо их да у најкраћем року крену са реконструкцијом овог објекта како би сва наша деца, стари, сви мештани, грађани ове општине могли адекватно да се лече", нагласио је Дамјановић.

https://www.youtube.com/watch?v=QBk7sSLaCg8

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ